Zagrizen kreativec iz Ljubljane, ki ima rad spletne strani in oblikovanje v istem dihu.

Marko Stojković - Mark

Marko Stojković - Mark

Življenjepis

Marko Stojković - Mark, dipl. diz.

Marko Stojković – Mark že več kot 6 let opravlja delo kot samostojni grafični oblikovalec, spletni oblikovalec in strokovnjak za vizualne komunikacije. Trenutno sodeluje z raznovrstnimi organizacijami, jim pomaga, da prenesejo svoje vizije v resničnost s pomočjo celostnega pristopa do znamčenja, oblikovanja in razvoja digitalnih rešitev.

Grafično oblikovanje, izdelovanje spletnih strani, oblikovanje e-novičnikov, oblikovanje tiskovin in spletno oblikovanje so veščine, ki jih uporablja pri svojem delu. Spletne strani, ki jih je ustvaril za svoje naročnike, si je ogledalo že desettisoče ljudi.

Njegova kariera se je začela leta 2015 s študijem vizualnih komunikacij na Fakulteti za dizajn, kjer je diplomiral. Prav tako je leta 2017/2018 študiral tudi v tujini, na Leeds Arts University v Združenem kraljestvu, kjer se je posvetil oblikovanju tiskanih vsebin in vizualnih umetnosti. Leta 2017 je bilo njegovo vizualno delo prvič predstavljeno v galeriji Lady Beck v Združenem kraljestvu z naslovom Exhibiton Under Duress. 

Ima več kot 3 leta izkušenj v nevladnem sektorju. Ta partnerstva, ki so se začela leta 2020, so mu omogočila združiti njegovo strast do oblikovanja z delom, ki je družbeno koristno. Tesno sodeluje z neprofitnimi organizacijami, kot sta Evropski inštitut za skladnost in etiko poslovanja (European Institute of Compliance and Ethics) ter Center za zaščito žvižgačev (Center for Whistleblower Protection). Z njimi uporablja strategije vizualnih komunikacij pri napredovanju njihovih ciljev in občasno piše članke.

Ima več kot 5 let izkušenj z mednarodnimi projekti, vključno z organizacijo, oglaševanjem ter znamčenjem dogodkov in kuriranjem razstav. Že več let je del ekipe, ki organizira mednarodno Konferenco o skladnosti in etiki poslovanja na Bledu, ki gosti več kot 100 gostov.

Mark živi in ustvarja v Ljubljani. V prostem času se ukvarja z družbeno esejistiko, notranjim oblikovanjem, branjem ter slikanjem.